Urheilu

MotoGP: Valentino Rossin uran 10 parasta kilpailua

motogp: valentino rossin uran 10 parasta kilpailua

Assen 2013 – VR46:n paluu menestykseen

Rossi hän ei ollut unohtanut ajotaitoa kahden synkän vuoden aikana Ducatissa. Palattuaan vuonna 2013 Yamahalle hän valitsi paluunsa kohteeksi MotoGP:n yliopiston, nimittäin Assenin. Neljännestä lähtöruudusta alkaen hän pysytteli kahden Hondan takana, Marquez ja Pedrosa ja ajoi voittoon. Tervetuloa takaisin The Doctor.

Brno 1995 – Rossin ensimmäinen voitto

Tuolloin 17-vuotias Valentino Rossi murskasi kaikki Aprilian satulassa Brnon radalla, Tšekin tasavallassa. Se oli ensimmäinen monista, mutta jo tässä näki, että luonnonlahjakkuus oli aivan eri luokassa kuin muut. Tarun alku.

Assen 2007 – Täydellinen paluu

Tässä meillä on todellinen mestarinäyte lahjakkuudesta, hulluudesta ja oman turvallisuuden piittaamattomuudesta. Lähtöön 11. sijalta starttaava Rossi aloittaa näyttävän paluun, joka johtaa hänet ohittamaan Stoner (vuonna 2007 Stoner oli Ducatilla tavoittelematon) kolme kierrosta ennen loppua. Maailmanmestaruus avattiin uudelleen tämän kilpailun jälkeen.

Donington 2005 – Tanssi sateessa

Yksi kiihkeimmistä taisteluista MotoGP:n historiassa. Rossi onnistui voittamaan eeppisen kisan Englannin kaatosateessa. Maaliin saapui vain 11 ajajaa, joten kaikkia käytettävissä olevia pisteitä ei jaettu. The Doctor:n takana tulivat Kenny Roberts ja legendaarinen Alex Barros.

Sachsenring 2006 – Mahdoton paluu

Vuotta ennen Assenin comebackia Rossi oli jo suorittanut samantyylisen kilpailun. Saksan GP:ssä 11. sijalta hän ajoi kuin demoni Pedrosan, Melandrin ja Haydenin kaltaisten ohi.

Donington 2000 – Ensimmäinen MotorGP voitto

Hallitsevana 250-kuutioisten mestarina hän nousi palkintokorokkeelle kolmessa ensimmäisestä seitsemästä kilpailusta ensimmäisellä kaudellaan MotoGPssä, minkä jälkeen hän voitti Isossa-Britanniassa yhdeksännen osakilpailun. Hän sijoittui tulokaskaudellaan maailmanmestaruuskilpailussa toiseksi.

Welkom 2004 – Ensimmäinen voitto vuonna Yamaha

Vuosia Hondan hallitsevan aseman jälkeen, Rossi ottaa haasteen vastaan ja valmistaja Iwata:sta palaa kilpailemaan. Haaste voitettiin jo kauden ensimmäisessä kilpailussa, Welkomissa, Etelä-Afrikassa. Kilpailun jälkeinen kohtaus on legendaarinen, kun The Doctor halaa pyöräänsä ja purskahtaa sitten vapauttavaan itkuun. “Voitin kaikki”, kaikista vahvin 46 näyttää sanovan.

Philip Island 2003 – 10 sekunnin rangaistus? Ei ongelmaa.

On vaikeaa ymmärtää, millainen voimannäyte Australia 2003 oli Valentino Rossille, joka ajoi yhdellä kaikkien aikojen täydellisimmillä pyörillä, Honda RC211V, joka teki historiaa. Keltaisten lippujen alla tehty ohitus maksoi Rossille 10 sekunnin rangaistuksen. Ongelmia? Eipä juuri. Loris Capirossi puskee Ducatilla kuin hullu, mutta ei pysty tekemään mitään, ja saapuu maaliin 15 sekuntia Rossin jälkeen. Uskomaton.

Catalunya 2009 – Kaksi legendaarista ohitusta, Lorenzo tyrmättiin

Yksi niistä hetkistä, jolloin jännite Rossi ja Lorenzo välillä oli kosketeltavissa. Radalla he pysyvät yhdessä, mutta boksissa heitä erottaa seinä. Lorenzo yrittää ja kulkee yhtä nopeasti kuin The Doctor, ellei nopeammin, mutta tässä synnynnäinen lahjakkuus ratkaisee. Uskomaton ohitus toiseksi viimeisellä kierroksella, ja sitten viimeisellä kierroksella hän tekee jotain legendaarista: hän ohittaa paikassa, jossa kukaan ei olisi edes tullut ajatelleeksi sitä. Tämä olisi “kaikkien aikojen paras ohitus”, ellei kisoja vielä järjestettäisi.

Laguna Seca 2008 – Hulluuden yläpuolella

Tässä tarinassa Stoner on hallitseva mestari ja veteraani, jolla on kolme GP-voittoa peräkkäin. Hän kaatui kahdeksan kierrosta ennen loppua hienon taistelun jälkeen Rossi kanssa, ja The Doctor teki legendaarisen liikkeen Corkscrew-mutkassa, joka oli MM-sarjan kaunein mutka niin kauan kuin amerikkalainen rata oli kalenterissa. Valentino menee jopa maahan, onnistuu pysymään pyörän selässä (kukaan ei ymmärrä miten) ja jatkaa voittoon, saaden takaisin muhkeat 25 pistettä. Mitään vastaavaa ei ole koskaan nähty.