Formula 1

Neuville ajoi pöpelikköön ja keskeytti – Rovanperä nousi Japanin MM-rallissa neljänneksi

neuville ajoi pöpelikköön ja keskeytti – rovanperä nousi japanin mm-rallissa neljänneksi

Toyotalla on kotikilpailussaan kolmoisjohto. Kuvassa Toyotan Kalle Rovanperä. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Hannu Rainamo

Toyotan Kalle Rovanperä nousi Japanin MM-rallissa neljännelle sijalle, kun toisena ollut Hyundain Thierry Neuville joutui keskeyttämään kilpailun kuudennen erikoiskokeen ensimetreillä.

Neuville menetti autonsa hallinnan jo noin sadan metrin kohdalla ja törmäsi puuhun. Belgialainen oli kilpailussa hyvissä asemissa vain kymmenisen sekuntia kärkikuljettaja Elfyn Evansin perässä.

Maailmanmestaruuden jo edellisessä kisassa varmistanut Rovanperä jäi tallitoveristaan Evansista kuutospätkällä 16,8 sekuntia. Walesilaisen kokonaisero suomalaiseen on jo 1.58,3 minuuttia.

– Kun ajoimme tämän osuuden ensimmäistä kertaa, ajaminen ensimmäisenä kuskina oli niin vaikeaa huonon näkyvyyden takia. Nyt ajoimme turvallisesti ja puhtaasti osuuden läpi, Rovanperä kommentoi WRC:n haastattelussa.

Toyotalla on kotikilpailussaan kolmoisjohto. Konkarikuski Sebastien Ogier kaasuttelee kisassa toisena 44,4 sekunnin päässä Evansista.

Hyundain Esapekka Lappi nousi Neuvillen keskeytyksen myötä seitsemänneksi, ero Evansiin jo liki kolme ja puoli minuuttia. Pieksämäkeläinen sai kuutososuudella paremmin juonen päästä kiinni ja oli maalissa viides.

– Me yritimme, yritimme parantaa. Sijoituksemme on aika nolo, mutta niin se vain on, Lappi totesi.

Entinen F1-kuski Heikki Kovalainen on kilpailussa yhdeksäntenä WRC2-luokan Skodallaan. Kilpailussa ajetaan tänään vielä kaksi erikoiskoetta.