Autot

Urheilu

Rovanperä hävisi kuusi sekuntia taistelussa kolmannesta sijasta

rovanperä hävisi kuusi sekuntia taistelussa kolmannesta sijasta

Kalle Rovanperä taistelee kolmossijasta rallin MM-sarjan toisessa kilpailussa Ruotsissa. LEHTIKUVA / Hannu Rainamo

Toyotan Kalle Rovanperä hävisi kuusi sekuntia Hyundain Thierry Neuvillelle taistelussa Ruotsin MM-rallin kolmannesta sijasta. Kisan viimeistä edellisen 17. erikoiskokeen jälkeen Rovanperä on neljäntenä, mutta eroa on 7,1 sekuntia kolmantena kaasuttelevaan Neuvilleen.

– Minulla oli melko hyvä erikoiskoe, tuntuu vain, etten pystynyt painamaan niin nopeasti. Se on sääli. Vaikuttaa siltä, ettei meillä ole tarvittavaa vauhtia, Rovanperä sanoi WRC-nettisivustolla.

Neuville uskoo pitävänsä kolmannen sijan.

– Sen pitäisi riittää kymmenelle kilometrille. Meidän täytyy välttää virheet, Neuville sanoi.

Kisaa johtaa Fordin Ott Tänak 8,5 sekunnin erolla Hyundain Craig Breeniin. Rovanperä oli 25,1 sekunnin päässä Tänakista.

Eilen rengasrikon takia kauas kärjestä pudonnut Hyundain Esapekka Lappi on seitsemäntenä runsaan 7,5 minuutin päässä kärjestä.

Ruotsin rallin viimeinen erikoiskoe käynnistyy kello 13.18.