Toyota

Urheilu

Romahdus – Toyotalle valtava shokki Qatarissa

romahdus – toyotalle valtava shokki qatarissa

Urheiluautojen WEC-sarjaa viime kaudella dominoinut Toyota oli yllättävän heikko kauden 2024 avauskilpailussa Qatarin Lusailissa viime viikonloppuna.

Toyotan autokunnat jäivät sijoille kuusi ja yhdeksän. Se oli hämmentävää, koska viime kaudella Toyotalla voitettiin kuusi kisaa seitsemästä ajetusta. Vain Le Mansissa Toyota sai tyytyä kakkostilaan.

– Automme ei sopinut tälle radalle. Oli hyvin yllättävää, kuinka vaikea kisa tämä meille oli, summasi Toyotalla kisannut entinen F1-ajaja Kamui Kobayashi Toyotan tiedotteen mukaan.

Voitto Qatarin kestävyyskilpailussa saavutettiin Porschen autolla. Voittoisassa autokunnassa kisasivat ranskalainen Kevin Estre, saksalainen Andre Lotterer sekä belgialainen Laurens Vanthoor. Heistä Lottererilla on kokemus yhdestä F1-kilpailusta.

WEC-sarjassa ajaa useita entisiä F1-kuskeja. Viime kaudella F1:ssä Alpha Taurilla kisannut hollantilainen Nyck de Vries oli mukana kuudenneksi sijoittuneessa Toyota-autokunnossa.

Myös Mick Schumacher ajaa WEC:ssä. Hän kisaa Alpinen hyperautolla. Schumacherin autokunta oli Qatarissa 12:s.

Muita F1:stä tuttuja nimiä WEC:ssä ovat muun muassa Jean-Eric Vergne, Daniil Kvyat, Paul di Resta, Stoffel Vandoorne ja Sebastien Bourdais. Suomalaiskuskeja sarjassa ei ole tällä hetkellä mukana.

Kuva: Toyota