Autot

Mikko Heikkilä ajoi superrallisäännön avulla yhdeksänneksi Granada-rallissa

mikko heikkilä ajoi superrallisäännön avulla yhdeksänneksi granada-rallissa

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Samu Vaaleri sijoittuivat yhdeksänneksi superrallisäännön turvin Espanjan sorarallisarjan osakilpailussa Rallye Ciudad de Granadassa. Autokunta joutui keskeyttämään kuudennella erikoiskokeella tekniseen vikaan, mutta pääsivät jatkamaan kisaa seuraavalta pätkältä

C.D. Plemar Sportin edellisen sukupolven Skoda Fabia R5:llä kilpaillut Heikkilä johti kilpailua 37,8 sekunnilla viiden erikoiskokeen jälkeen.

-Samat oireet kuin meillä Kuopiossa, eli kaasu lopetti toimintansa. Onneksi murheet iskivät kaupunkierikoiskokeella eivätkä metsässä. Saatiin auto nopeasti huoltoon ja superrallisäännön turvin takaisin pätkille. Harmi, ettei päästy ajamaan voitosta, mutta tällaista se välillä on.

Heikkilä jatkoi kilpailua erikoiskokeelta 7 ja ajoi koko kilpailun yhtä 1,30-kilometristä erikoiskoetta lukuun ottamatta. Superrallisäännöllä jatkaminen johti kymmenen minuutin aikasakkoon, jonka myötä Heikkilä sijoittui yleiskilpailussa yhdeksänneksi. Ajamistaan erikoiskokeista Heikkilä voitti kuusi.

-Loppupäivä keskeytyksen jälkeen meni hyvin, ajettiin vielä muutamat pohjat. Toiseksi viimeisellä EK:lla spinnattiin, mutta muutoin tultiin ongelmitta läpi ja alettiin saamaan jutun jujusta kiinni, ja vauhti reipastui sen myötä. Kovaa ei vielä ajettu, mutta sen verran vauhdikkaasti että ajosta pystyi nauttimaan. Saatiin hyvää kokemusta vähän rajummista teistä, joista ei oikein saada kokemusta Suomesta eikä monista muista Euroopan kilpailuistakaan. Kokonaisuutena oli todella hyvä päästä tänne harjoittelemaan sekä ajamista että nuotitusta.

Heikkilän kilpailuvuosi 2022 päättyi Granadan vuoristoteille, ja katseet on suunnattu jo kaudelle 2023. Kulunut vuosi toi Suomen mestaruuden lisäksi yleiskilpailun kolmannen sijan Liepajan ERC-osakilpailussa.